Recuperarea taxelor S.U.A.

Ai fost deja în SUA și ai platit taxe federale și statale? Good news!  Adira prin parteneriatul cu RTTAX se ocupa de taxele tale. 

Tipuri de taxe: Pe parcursul sederii in Statele Unite fiecare participant in programele de Work and Travel, Practical Training si H-2B trebuie sa plateasca taxe Federale si Statale. Aceste taxe difera de la stat la stat. Studentii Work and Travel nu trebuie sa plateasca taxe de tipul: Social Security, Medicare . In cazul in care pe primul paycheck primit vedeti ca vi s-au retinut taxe de tipul Social Security si Medicare, informati-va angajatorul ca nu trebuie sa platiti aceste tipuri de taxe. Exceptie fac participantii in programul H-2B.

Recuperarea taxelor: In majoritatea cazurilor, taxele platite in S.U.A. pot fi recuperate dupa intoarcerea in tara. Prin urmare daca esti interesat sa iti recuperezi taxele federale si statale (dupa caz) platite in SUA este foarte simplu. Verifica ce suma de bani poti recupera din taxele platite accesand calculatorul de mai jos (mentionam faptul ca recuperarea taxelor platite in America, difera de la stat la stat in functie de anumite plafoane stabilite de catre fiecare stat in parte, astfel poti sa recuperezi in intregime taxele sau partial, dupa caz)

Urmeaza pasii de mai jos in vederea recuperarii taxelor platite in SUA:

Pasul 1

Iti calculezi on-line gratuit cu ajutorul calculatorului taxele platite in SUA click AICI 

 Atentie! Dupa introducerea datelor cerute : perioada de munca, suma totala, taxele federale, statale, campurile  adresa de email si nr. de tel.nu sunt  obligatorii pentru a vizualiza suma pe care o poti recupera).

 Mentionam faptul ca recuperarea taxelor platite in America, difera de la stat la stat in functie de anumite plafoane stabilite de catre fiecare stat in parte, astfel poti sa recuperezi in intregime taxele sau partial, dupa caz.

Pasul 2

 Aplica pentru recuperarea taxelor. Tot ce trebuie sa faci este sa : trimiti scanat pe adresa noastra de email contact@adira.ro documentele mentionate mai jos incepand cu  luna Februarie .

Prin urmare, te rugam sa descarci si sa completezi formularul Tax Refund Form (respectand instructiunile din model) Tax Refund Form, Model Refund Form

  • Scaneaza formular W-2 de la fiecare angajator  sau ultimul paycheck de la acestea;  
  • Scaneaza cardul Social Security;
  • Scaneaza prima pagina pasaport;
  • Scaneaza  viza SUA;
  • Scaneaza formularul Tax Refund Form dupa completare (mai sus gasesti atat formularul cat si modelul).

*Daca ai platit taxe Social Security si Medicare, ai nevoie si de o copie dupa formularul DS-2019 fata-verso. Acestea se pot recupera doar daca ai minim 90 USD cu un comision de 10% din suma recuperata si se ramburseaza intr-o transa separata de cele federale si statale. 

Taxele federale si statale vor fi rambursate in 2 plati separate.

 Nota! Iti recomandam sa descarci pe telefon aplicatia CamScanner pentru a scana documentele foarte usor cu telefonul si sa trimiti pe adresa noastra de email contact@adira.ro.

SAU

Aplici on-line pentru recuperarea taxelor click AICI

Comisioane si taxe:

Comisionul de recuperare a taxelor Federale si Statale este 10% din suma recuperata, dar nu mai putin de 79 USD.

* Nu trebuie sa achiti nimic in avans, comisionul se retine din suma recuperata doar dupa ce iti intra banii in cont.                                 

Suma recuperata ti se vireaza intr-un cont online, creat de RTTax, care are 12 USD cost de administrare. Din acest cont iti poti transfera banii GRATUIT intr-un cont personal.