Recuperarea taxelor S.U.A.

Ai fost deja în SUA și ai plătit taxe federale și statale? Good news! RTTAX se ocupa de taxele tale. Vino la sediul Adira și aplică pentru recuperarea taxelor!

Tipuri de taxe: Pe parcursul șederii în Statele Unite fiecare participant în programele de Work and Travel, Practical Training si H-2B trebuie să plătească taxe Federale si Statale. Aceste taxe diferă de la stat la stat. Studentii work and travel nu trebuie să plateasca taxe de tipul: Social Security, Medicare . În cazul în care pe primul paycheck primit vedeți ca vi s-au reținut taxe de tipul Social Security si Medicare, informați-vă angajatorul că nu trebuie să plătiți aceste tipuri de taxe. Excepție fac participanții în programul H-2B.

Recuperarea taxelor: În majoritatea cazurilor, taxele plătite în S.U.A. pot fi recuperate după întoarcerea în țară.

Vino la biroul nostru sau trimite prin email documentele de mai jos:

  1. Te rugăm să descarci și să completezi formularele: Tax Refund Form, Model Refund Form;
  2. Documente necesare: 
  • Copie dupa ultimul paycheck sau formular W-2 de la fiecare angajator;  
  • Copie dupa cardul Social Security;
  • Copie dupa prima pagina pasaport;
  • Copie dupa viza SUA;
  • Formularul de taxe completata (mai sus gasesti atat formularul cat si model)

*daca ai platit taxe Social Security si Medicare, ai nevoie si de o copie dupa formularul DS-2019 fata-verso. Acestea se pot recupera doar daca ai minim 90 USD cu un comision de 10% din suma recuperata si se ramburseaza intr-o transa separata de cele federale si statale. 

Taxele federale si statale vor fi rambursate in 2 plati separate.

Tipuri de recuperari si comisioane:

A.Traditional (dureaza 90-180 zile) - se aplica un comision de 10% din suma recuperata, dar nu mai putin 79 USD 

B. Rapid (dureaza max. 45 zile lucratoare) – se aplica un comision de 10% din suma recuperata, dar nu mai putin 79 USD + o taxa aditionala de 49 USD

*Suma recuperata ti se vireaza intr-un cont online, creat de RTTax, care are 42 USD cost de administrare. 

* Nu trebuie sa achiti nimic in avans, comisionul si taxele se retin din suma recuperata doar dupa ce iti intra banii in cont.

Te asteptam la biroul nostru pentru a aplica pentru recuperarea taxelor sau trimite documentele si formularul scanate pe adresa noastra de e-mailul contact@adira.ro