Informatii utile Work and Travel

Politica de cazare pentru vara 2023

Pasii de urmat pentru studentii care participa prin forma de program Self Placement (cu oferta proprie de munca).

Pasul 1: Aplicatia Online
Aplica Online in programul W&T si respecta instructiunile primite de la noi pe email. Aplicatia ta este finalizata doar dupa ce ai apasat butonul Submit si ai Oferta de munca incarcata in contul tau.

Pasul 2: Contacteaza-ti angajatorul
Dupa inregistrarea ta in program si finalizarea Aplicatiei Online Interexchange, angajatorul trebuie sa contacteze InterExchange-ul la numarul de telefon 1-800-621-1202, pentru a confirma pozitia ta in cadrul companiei pentru vara 2023 si pentru a urgenta procesul tau de angajare.
De asemenea angajatorul trebuie sa uploadeze in contul lui online, app.interexchange.org creeat de catre Interexchange, urmatoarele 2 documente:

  • Business license

  • Workers compensation

!!! Pasul 3: Cazare
Anul acesta te rugam sa iei in considerare gasirea unei oferte de munca la un angajator care te va ajuta sa gasesti o cazare sigura si accesibila.
Sponsorul Interexchange pune siguranta ta pe primul loc. De aceea cazarea va juca un rol important anul acesta in confirmarea Ofertei de Munca. Acest aspect este reglementat si de catre Departamentul de Stat American (institutia care emite formularul DS-2019 – Dreptul tau de munca in SUA).

Inainte ca oferta ta de munca sa fie aprobata, cazarea unde urmeaza sa locuiesti va fi verificata cu atentie pentru ca partenerul Interexchange sa se asigure ca toate cerintele impuse de HUD sunt indeplinite. Cerintele includ aspecte precum posibilitatea de a dispune de distantare sociala, politici referitoare la adunari/ grupuri de invitati si protocoale de carantina. Daca locuinta ta nu indeplineste aceste cerinte, oferta de munca va fi respinsa. Dacă nu esti sigur cu privire la informatiile suplimentare pe care le solicitam, discuta din timp cu angajatorul sau cu proprietarul cazarii pentru asistenta in acest sens. 
Doar dupa indeplinirea cu succes a tuturor etapelor de catre tine si de catre angajator, oferta de munca va fi confirmata si aprobata de catre Interexchange si de catre Departamentul de Stat, urmand sa fie astfel emis documentul DS-2019 necesar programarii tale la viza.